måndag 9 mars 2015

Skyttiaden Riksfinal

I helgen har den rikstäckande luftgevärstävlingen Skyttiaden avgjorts i Kinna. Det var sista omgången av denna tävlingen, nämligen riksfinalen. Tidigare har det varit så att riksfinalen alltid har gått i Eskilstuna men från och med i år kommer den att snurra runt på olika föreningar, i år blev det Kinna.

Under lördagen var det bara sittande skyttar och under söndagen var det stående. Från skolan hade vi 8 skyttar som tävla i klass L17 och L20.
De yngsta börja och det var ...
Emilia 403,0
Albin 401,1
Maria 404,0
Till final gick tjejerna och det var en väldigt jämn och spännande final. Mellan silvret och 5:e platsen skilde det endast 0,3. Maria och Emilia sluta tyvärr med varsitt dåligt skott och sluta 4:a och 5:a.

Sedan var det dags för det lite äldre skyttarna och de fick...
Andreas 402,2
Anna 403,2
Emelie 409,4
Ida 406,3
Lollo 412,7
Till final gick Lollo och Emelie, Lollo gick in som 1:a och höll undan för pressen och sluta som guldmedaljör. Emelie sluta som 6:a.

Under helgen har även Andreas och jag varit där som representanter för ungdomsrådet. Vi hade en aktivitet där man hade 5 svartmålade bollar framför sig och man skulle sedan gissa vad det var för sport och svara på 2 frågor. Beroende på många rätt man hade så vann man godis. Det var en bar helg för vår del, vi fick mycket positiv respons på det hela.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar