måndag 9 mars 2015

En kurs i vapenvård

Idag hade vi korthållsskyttar en lite ovanlig träning, vi sköt inte men använde ändå våra gevär och vi var i hallen men avfyra inga skott ( nej, vi torrträna inte).
Vi hade ett pass i hur man tar hand om sitt gevär vilket är väldigt viktigt, många av oss ha höga mål och då gäller det inte bara att vi är på topp utan våran utrustning måste oxå vara det.
Så i kväll fick vi ett besök av en kille som heter Patrik Lindblad och han kommer ifrån Torsbo Handel. Han jobba med vapen dagligen och var i Sävsjö för att lära oss om vapenvård. Han hade med sig diverse medel och annat för att visa hur man gör och vad som är bra att använda.

Vi fick mycket tips, idéer och förslag och sedan var det upp till bevis, vi fick göra rent våra vapen och sedan skulle det godkännas av Patrik. En del bössor var lite renare och krävde inte en så stor insattas medan vissa pipor var i större behov av en riktig rengöring.  Han gick även igenom lite om hur man rengör 6,5 eftersom vi har en del som även skjuter de lite grövre kalibrerna på skolan.

Det  var ett väldigt bra pass av Patrik och vi fick lära oss massor. Vi tack så mycket och tackar även Kjell Anderson som var med och såg till att detta blev av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar