söndag 22 mars 2015

Dubbla GULD !!!

Helgen är över och det är JSM/SM också och ska vi göra en sammanfattning så räcker det nog med en rubriken så förstår ni vilket mästerskap Aleholms skyttegymnasie har gjort. Det har gått helt fantastiskt bra med många fina resultat och placeringar och inte minst våra medaljer. Skyttegym tog under helgen 5 medaljer, 2 GULD, 2 silver och 1 Brons.

Maria 405,8

Till damjuniorernas final gick Nattis, Emelie, Emilia och Lollo. Det var väldigt jämt och spännande hela finalen igenom, framförallt när det bara var 2 skot kvar och Lollo och Emelie var de som slog om medaljerna. Det såg ut som om Lollo ska ta hem det men det kom en 8:a i slutet och Emelie tog hem guldet på 204,9. Så guld till Emelie och silver till Lollo!!

I herrarnas final var det inte mindre spännande. Andreas och Mattias låg hela tiden i topp men det var jämt och när det skulle skjutas om bronset stog det lika mellan killarna så det blev en Shoot-off. Där segrade Mattias på en 9.8 mot Andreas 9,5. Andreas fick nöja sig med ett brons och Mattias tog hem guldet!!

Malin 393,4

Till DAM final gick Nattis och Lollo men Nattis åkte tyvärr ut ganska fort. Men Lollo höll ihop och kämpa på bra mot seniorerna. Inför sista skottet var det jämt mellan Maria Hägglund och Lollo, det skilde 0,6 men efter sista skottet skilde det endast 0,1. Tyvärr räckte inte Lollos 10,8 och hon fick nöja sig med ett silver. STORT GRATTIS !!

När ni läser allt detta så förstår ni varför skyttegym har haft ett kanonmästerskap. Men vi har inte bara skjutit bra, utan vi har haft roligt ihop också vilket är minst lika viktigt. Som Paul alltid säger "Vi vinner ihop och förlorarna ihop".
Vill ni läsa mer om tävlingen kan ni göra det på gevärssektionens hemsida, där hittar ni bland annat en intervju med de båda guldmedaljörerna. Hela resultatlistan hittar ni här.

Helgens tävling har avgjort i den mycket fina hallen i Söraby. Den är helt nybygg ihop med den gamla, så man skjuter i en ny hall med chans att se skyttarna och sedan är det ombyte nere i den gamla hallen. Den nya hallen har 30 MEGA-LINK ställ och var stor, luftig och hade bra ljus. Hela tävlingen samlade 240 skyttar som tillsammans gjorde 370 starter. Hela tävlingen har skötts väldigt bra och vi tackar Söraby för ett kanon mästerskap.