söndag 7 juni 2015

Balen 2015

En bal på slottet, eller Ljunga park som vår bal går, en kväll fylld med skratt, glädje, förväntningar och en massa hårspray. För oss tjejer börjar dagen tidigt på morgon om vi ska hinna med allt innan det är dags att gå på röd mattan. Vi var upp med tuppen allihop för att duscha och börja fixa håret. Emelie åkte hem och gjorde sitt hår, Linnea J och Ida hade ett team bestående av systrar som gjorde deras, Alma, Malin och Nattis fick hjälp av Almas systers kompis, jag gjorde hos en gammal klasskompis, Sara hos frisör och Andreas han gjorde ditt hemma. När väl hårt var klart var det dags för smink, det var mascara och ögonskugga lite överallt men till sist blev alla klara med det.
Kl 14.00 sedan åkte vi fina till ruinen i Sävsjö för att ta lite fina bilder på oss 9 skyttegymmare som skulle gå balen. Vädret var lite så där med mycket blåst men det regna i alla fall inte och det gjorde det inte på hela kvällen heller.
Väl framme vid ruinen var det massa föräldrar och kompisar med kameror  så vi visste knappt vart vi skulle kolla men många fina bilder blev det.

Tillbaka till boendet körde vi allihopa för att bli upphämtade av våra balpartens och sedan bar det av till Ljunga park för mingel och fotografering. Det var kalt när solen gick i moln och det blåste en del, alla papper stod med paraplyerna redo men vi slapp använda dom som tur var. Efter minglet börja bilkortegen, man åker med sina balpartners i fina bilar igenom stan och dricker skumpa. Efter det rullar bilarna tillbaka till Ljunga park och man får gå på röda mattan som en riktigt kunglighet. Längs mattan hade vi föräldrar, kompisar, syskon och Arne som stod och tog fina kort på oss.
Efter mattan kan man pusta ut, då behöver man inte vara lika fin längre utan nu gäller det bara att ha roligt och njuta av kvällen.
Väl inne på Ljunga park börja middagen, det var en tre rätters middag med många tal nomineringar och skålade.
Efter maten som var supergod fick killarna bjuda upp till dans, vals och foxtrot. Men "findansandet" vara inte så länge innan discot tog över.
Vid 01.00 blev det en nattmacka med saft och sedan var det efterfest fram till 3. Förra året gick vi hem men i år hade vi en egen privat chaufför som hette Marcus.


Det var en lyckad bal för hela gänget av oss. Jag, Malin och Andreas som går i 4:an fick chansen att gå balen igen och självklart tog vi den. De andra gick balen för första gången och om jag har tolkat alla rätt så var det väldigt nöjda med kvällen.  Alla var så otroligt fina i sina klänningar och kostymer. Vi säger ett stort tack till alla som var med och hjälpe oss att bli så här fina !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar