Bloggaren är lite efter med uppdateringar från NM i Norge så vi börjar med att skriva om JSM som pågår i Skövde under helgen.

Under fredagen så sköts Korthåll fält och 3x10 gevär.
Vi börjar med fälten då den gick först. ur den rundan kom ettan Linnea S ut som bästa skyttegymmare  med 36 träff och hon hade fullt på fem av de sju stationerna. Heja Linnea!
Mattias P, Thea, Johannes och Anna var inte långt efter, men ingen kom lika nära som Linnea.
Linnea till vänster, innan fältrundan i fredags. Duktiga du med 36 träff!

Vi går vidare till gevär 3x10.
Där deltog Anna, Oscar och Mattias P. Som i sportskyttet skjuter vi tre ställningar med tio skott i varje. Knä, liggande och stående.
Här kom vi ut med ett guld! Anna tog JSM-guld med 278p med bara två poäng ifrån skytten som kom på andra plats. Oscar slutade på en 5:e och Mattias på 11:e plats med en snygg 98p i liggen.

Grattis Anna till Guldet!
Anna var lite glad efter det! Nu återstår bara och se vad som händer nästa dag. Då är det liggande i både korthåll och gevär.

Lördag: Gevär och Korthåll liggande.

Tror ni inte att det blev ett guld till! Denna gång gick det till Oscar med en stark ledning i finalen. Grattis ett vält förtjänat guld Oscar! Men inte var han ensam att ta medalj, för bakom honom kom Mattias P och kämpade för ett fint silver. Grattis till dig också Mattias.
Anna deltog också i finalen och slutade på en sjätteplats med samma poäng som fjärdeplatsen. Vi säger också ett stort "Bra jobbat" till Thea och Ida A som kämpade med gevär också.
För att se lite inviduella placeringar också, så hade Mattias en fin första plats in i finalen och Oscar en fin tredje plats. Lite lagpriser också så tog Christianstad lagbrons där Oscar bidrog och Småland kämpade till sig ett lagguld där Mattias var med.
Grattis till Guld och Silver killar, men vänta bara. Bakom där kommer fyra tjejer som vill ha revansch!

Sen kommer vi till sista grenen för dagen och det är korthåll liggande. Jag tror alla som sköt kan hålla med att det blåste storm på banan, men det hindrar inte oss från att skjuta.
Det var tufft att komma till final och det skilde inte mycket mellan första och 25:e skytt som gick i finalen. Den som gick in på först plats hade 195p och den 25:e skytten hade 190p. Det är inte mycket när det blåser och det gäller att hålla i och kolla vinden. Där hade vi nio skyttegymmare som deltog i liggande grenen, bland annat Isabella, Thea, Mattias P och Mattias J, Linnea S, Johannes, Emelie, Ida A, Angelica och Anna. Där lyckades Anna ta en plats i finalen med två X-gymmare bland finalisterna. Vi säger bra jobbat till alla våra skyttar och hoppas dagen har varit till nöje i Skövde.

Imorgon är det ställningsdagen på JSM med gevär och korthållställning och vi får se imorgon hur det går och om någon v oss är revansch sugen!