tisdag 29 september 2015

Domarkurs i Sävsjö

Under helgen har det varit utbildning för treorna, fyrorna och några X-gymmare i Sävsjö. I våras bestämdes det att vi skulle gå en domarkurs så att vi skulle kunna bli domare i framtiden, så det ordnades en kurs för oss. Det bestämdes att den skulle hållas någon gång i september och det passade bra under skol-SM eftersom treor och fyror är för gamla för att delta i Skol-SM.

Vi skulle börja med att göra ett hemmaprov på 60 frågor som vi skulle ta med till kursen och sen blev det fler prov under kursens gång och man kan ju säga att man är rätt så trött på att slå i regelboken men ju längre vi höll på ju lättare blev det att hitta bland de tusentals regler som finns. Vi har också lärt oss om vad man ska tänka på när man arbetar som domare och att man alltid ska slå upp om det är något som är osäkert och komma ihåg att uppdatera sin egen reglemente så man inte använder en gammalt exemplar då den kan vara många punktre som kan ha förändrats.

Avslutar den lärorika helgen med ännu ett prov som vi fick arbeta med själva och resultatet blev att alla som deltog i kursen blev godkända.
Tack till Maggan och Jan-Olof som tog sig tid att utbilda oss under denna helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar