tisdag 22 september 2015

Kick Off på Kroken

Idag var det dags för den årliga Kick Off:en och som vanligt var det hemlig destination och aktivitet. Allt vi fått reda på att det var omkring två timmar ifrån Sävsjö, söderut och att vi skulle vara klädda för att vara ute.

Samling vid skyttet vid kvart i tio för alla på boenden, men tyvärr är det ju praktik samtidigt så alla kunde tyvärr inte delta.
Vi åkte med stor buss ut i skogarna och våra farhågor om att tränarna skulle dumpa oss ute i skogen och vi skulle hitta hem själva blev allt trovärdigare.
Tillslut hamnade vi på en gård med namnet Getnö någonstans i närheten av Tingsryd, tror vi...
Vi började utflykten med att äta lunch och Getnö bjöd på älgburgare som var utsökta. Därefter blev vi indelade i lag med tre till fyra i varje och totalt var vi sju lag. Skyttar för sig och tränare, plus husmor, i ett eget. Flytvästarna åkte på och spöna i händerna, så bar det ut på sjön. Vi skulle så klart fiska. Undra egentligen vem som var gladast, skyttarna eller tränarna?

Leendena var ändå framme trots mulet väder och småstänk av sol och regn. Paul som hade lovat oss fint väder och uppehåll. (Paul, du räknas inte som sol)

Vår utrustning bestod av:
2st Kastspön
1st Metspö
Båt
Burk med Mask
Drag
Håv
Hink

Det här var en tävling mellan lagen och det gick ut på att få högst totalvikt på sin fisk, så en stor fisk kunde bli utklassad av flera små.
En lagledare valdes ut från varje lag och den skulle hålla koll på laget och se till att alla trivdes och hade roligt.
4 timmar ute på sjön, START!

Alla gav sig ut på sjön i raskt tempo och allt såg bra ut. Men några missöden fick man allt räkna med. Ett av lagen börjar med att komma längst ut på sjön och sedan upptäcka att de hade tappat bort sin metmask. De insåg att de tappat den när lagledaren ramlade på väg till båten och ingen var villig nog att ro tillbaka i motvind för att hämta upp masken igen...
Det gick hårt ut över utrustningen då flera spö förlorade sina drag i vassen.

Efter att vi gett upp fisket och gått över till att bli pirater på sjön gick vi i land långt innan tiden var slut. Helt otroligt att ingen tog sig ett dopp, men ett antal gick på plankan.
Till slut segrade det laget som höll på med fisket under större delen av tiden.
Lag Surströmming blev dagens segrare:
Ida A, Isabelle och Mattias P drog upp dagens tre tyngsta fiskar på 500g och vann på varsina fiskespön så de kunde fiska mer.
Två blev lag Jag vet inte:
Albin, Arvid och Jonas W drog upp en firre på 300g och vann varsin gosedjursfisk. Albin fick även känna på hur det var att bli en pokemontränare med keps och fånga sin egen Magikarp.
Trea blev lag Mört:
Jonas F, Paul, Gert och husmor Arne drog up två små fiskar på totalt 72g och fick varsin fiskbrosch att sätta på skjutjackan.
Stor applåd för ettan och tvåan, men ingen för trean då det förekom fusk med att ta med egen utrustning(Ajabaja Jonas Fyrpihl)

Ytterligare fångst under dagen:
Vass
Pinnar
Sjögräs
Sjöbotten
Musslor
Två meter lång stock
Antik plaststol
Båtmotor
Skytteelever

Misslyckad fångst:
Anka

Det har varit en kul dag trots kalla vindar och lite fisk. Trötta var vi nog allihopa efter dagens bravader.

Piraterna anfaller! Akta era landkrabbor för lag Lax ska få er att gå på plankan!


Nagge är på ankjakt!


Tyvärr fick vi inte ta med oss stolen hem, annars hade vi haft en aktion här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar