måndag 24 mars 2014

Dortmund

Som ni kanske inte har missat har vi varit i Tyskland en vecka och tävlat. Vi åkte 04.00 från Sävsjö och var framme i Dortmund ca 16.00. Väl framme på banan så var det vapenkontroll som gällde och kände man för att träna så kunde man göra det. När vi sedan kom till hotellet som vi skulle bo på så fanns där inga rum till oss. Lite ställda blev vi men det löste sig bra, vi fick bo på ett vandrarhem istället. Kanske inte de lyxigaste rummen men vi fick en bra gemenskap och många roliga minnen.

Tisdag: var pistolarnas dag. Sara sköt något som heter snabbmomentet och Johan sköt fripistol. Johan var nöjd med sitt resultat på 513 och även Sara var nöjd. För oss andra va det fri träning hela dagen. Ville man inte träna kunde man ta en sväng i Dortmund. 

Onsdagen: äntligen var det dags för gevärsskyttarnas tur att skjuta. Först ut var våra herrjuniorer och de skulle skjuta 3*40. Joggy och Oscar var rätt nöjda med sin dag och de sluta på 1116 respektive 1071. 
Sedan var det tjejernas tur, taggade till tusen för vår första match. För oss gick det riktigt bra med hela 3 personliga rekord. De glada tjejerna var ..
Jojo 554
Emelie 547
Anna 533
När de sista skotten var avfyrade åkte några av oss till fotbollsarenan i Dortmund för att känna på stämningen innan kvällen Champions leauge match. Nattis var helt i eld och lågor över att har fått vara där.  

Torsdag: Nu var det tjejernas tur att skjuta tidigt men det var ju bra ligg så inga större problem. Även här fanns det en del nöjda miner när tjejerna lämna banan. Ida var bästa för dagen och sluta på 610,6. Men även jag och Anna var nöjda med våra resultat på 606,0 respektive 605,0. 
På eftermiddagen var det grabbarnas tur, där gick det både upp och ner kan man säga. Mest nöjd var nog Joggy på 605,9. Torsdagen bjöd även på kanonfint väder så efter att alla hade skjutit åkte vi tillbaka till vandrarhemmet för att spela fotboll. 

Men det var inte bara gevär som stod på schemat idag, pistolarna hade sin luftmatch oxå. Vet inte riktigt vilka som var nöjda men det sköt följande 
Johan - 546
Alma - var inte så nöjd 
Sara - 355
Jonas - 557

Fredag: sista tävlingsdagen och nu var det luftskyttarnas tur. Tidigt, tidigt på morgonen var det killarna som stod på banan. Tyvärr var det inte så många nöjda miner när de lämnade skjutplasten. Mest nöjda var Naggy på 604,3. 
På eftermiddagen var det damjuniorernas tur. Lollo och Nattis börja riktigt bra och fick 411,7 respektive 411,1. 
Vill ni har fler resultat, klick här 

Fredagen avslutades med ett "party" som tävlingsarrangörerna stod för. Det var gratis mat och dricka och gratis säger man ju inte nej till. Efter det var det bara att köra till baka fast inte tillbaka till vandrarhemmet utan till det hotellet som vi skulle har bott på från början. Så en natt på hotell blev det i alla fall. 

Lördag: dags att åka hem. Kl 07.30 rulla vi från hotellet och kl 19.00 var vi hemma i Sävsjö. 

Vi tackar alla skyttar och tränare för en rolig vecka med mycket bra skytte och många bra resultat. Nu taggar vi inför Sweden GP som går i Sävsjö nästa helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar