torsdag 8 september 2016

Nordiska Mästerskapen!

Under två helger har vi haft iväg skyttar på NM i både 10m, 25m, 50m och 300m. 
Sista helgen i Augusti sköts de tre förstnämnda i Trollhättan och den sistnämnda sköts förra helgen i Skövde.

I Trollhättan hade vi många skyttar här ifrån skolan som sköt samt även ett par Exskyttegymmare. I gevär hade vi i 10m Emilia och Isabelle samt Exgymmaren Lollo och i 50m hade vi Joggy och Exgymmaren Ida. I pistol hade vi Jonas som sköt 50m och 25m och i norska laget fanns även Exgymmaren Sara.

Det var invigning på torsdagen samt PET-träning för Joggy och Jonas som skulle skjuta på fredagen. 

Fredagen var fylld med ställningsskytte för gevärsskyttarna och 25m för pistolarna.  Joggy sköt sig till final och är slutade han 8a och Jonas sköt till sig en 9e plats. Sverige tog även sin första medalj i ställning genom Ludwig Wässman som lyckades skjuta till sig guldmedaljen. 

Det var även PET för Joggy i 50m ligg och Jonas 50m pistol.

Lördagen bestod av liggande för gevärsskyttarna och 50m pistol för pistolarna. Här va Sveriges dag och i gevär lyckades vi ta hela 3 medaljer, Joggy tog SILVER!! och Ludwig Wässman och Maia Telen tog var sitt brons. Även Jonas tog sig till final där han slutade 6a. 
På eftermiddagen var det även PET för Isabelle och Emilia på 10m.

På kvällen var det bankett. Alla klädde upp sig och vi satt med våra team. Maten bestod av Italiensk buffe med tiramisu till efterrätt.

Söndagen var det luftdag och det gick helt okej för tjejerna. Isabelle lyckades ta sig till final och tog en 4e plats medan Emilia tog en 13e plats. Sverige tog även silver genom Exgymmaren Lollo, samt ett brons i luftpistol genom Martin Sörensen. 

NM i trehundra gick som sagt i Skövde förra helgen och där representerade Anna skolan. Även Exgymmaren Ogge va där och ställde upp.

NM i trehundra skjuter man både på bana och fält och på Fredagen sköt dem alla ban-tävlingar.
I liggen blev Anna 59a av alla, både seniorer som juniorer och hon blev 11 i finalen för juniorer i ställning. 

På lördagen sköts det fält för fulla muggar och i den vanliga fälten slutade Anna på en 12e plats bland juniorerna och på en 38e plats i sekundfält av både juniorer och seniorer.

På lördagkvällen var det bankett och fest innan de åkte hem på söndagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar