tisdag 15 december 2015

God Jul och Gott Nytt År

Nu är det sista veckan innan jul här på skyttegym och vi avlutar ju alltid med att ha en pepparkaksbyggartävling som de som är skyttegymare och e-sportare får delta.

Men vi börjar att gratulera Linnea som fyllde år under helgen och som i går bjöd på mycket god paj. Mums!


Över till vår pepparkaksbyggartävling:
I år var det fem hus som deltog i tävlingen och sammanlagt 12 skyttegymare och en e-sportare som deltog.
 Här är Mattia J och Oscars pepparkakslott: 67cm högt, 150+ likes
 Isabelle, Emilia och Linneas pepparkakstuga: 24cm högt, 63 likes
 Anna och Saras pepparkaksigloo: 18cm högt, 26 likes
 Isabella, Martin och E-sportaren Jonatans pepparkakshus: 18cm högt, 17 likes
Ida A, Emelie och Arvids pepparkakstorn: 67cm högt, 800+ likes

Det blev bedömda genom flera domare, en jury och likes ifrån Facebook så flera faktorer spelade in för att vinna. Vinnaren visas senare...

Avslutningen på skyttet innebar en två-kamp med skyttesimulator och pilbåge där de delades in våningsvis. Det var en av tävlingarna och resultatet blev följande:

1:a plats - Övervåningen 1a
2:a plats - Undervåningen 1b
3:e plats - Övervåningen 1b
4:e plats - Undervåningen 1a
Sen var det tipspromenad med varierande facit. Vi var de som bestämde om det var 1, X eller 2 som blev rätt svar genom att vi deltog i små tävlingar och den som vann och hade det tecknet blev det rätta svaret. 
 Killarna ser vem som kan äta alla sina marshmallows fortast och sen vissla "hej tomte gubbar slår i glassen". Den som blev klar först hade dock oturen att han inte kunde vissla från början så det blev ett problem.. (Segern gick till honom iallafall)
Här ska paren en se vem som är bäst på att kramas. Utmaningen gick ut på att krama sönder en ballong mellan varandra utan att använda händerna. Den som kunde ha sönder två stycken först vann.

Det finns även på Skyttegym Sävsjös Facebook sida en video då våra skytteinstruktörer demonstrerar hur denna tävling går till så ni för gärna ta en titt. Vi hade en väldigt kul stund ;)

Där blev Sara som blev vinnaren av tipspromenaden, med åtta rätt och närmast svar på utslagsfrågan som var att lista ut hur långt ett snöre var som låg i en burk(~181cm) och Sara gissade på 172 cm!

1:a plats - Sara
2:a plats - Johannes
3:e plats - Ida A och Anna ( de gissade samma på utslagsfrågan)
5:e plats - Ida H

Nu till vinnaren av Pepparkaksbyggartävlingen, efter noggrann kontrollerande av besluten ifrån domarna och en jordskredsseger med likes från Facebook(det gav bara 5p i tävlingen) blev det...
 Ida, Emelie och Arvids lutande torn som blev vinnaren

Tvåa var Oscar och Mattias J's pepparkaksslott


Och på tredje plats kom en av de minsta deltagarna...
Anna och Saras lilla igloo

Efter prisutdelningen böjdes det på exotisk köttbricka, med kyckling, skinka och rostbiff med potatissallad.

 Senare under kvällen börjades det baka julgodis och Mattias gjorde maränger på EN LITER äggvita. Blir mycket maränger av det...
 Ida A och Emelie gör knäck :P MUMS!

Anna och Sara gjorde för några veckor sedan några virkade mjukisdjur och de fick då en förfrågan om att göra några fler så de fick idag åka till sitt nya hem. Efter nyår är det bestämt att de ska virka bläckfiskar till barn som är förtidigt födda. Det ska bli roligt att se hur de slutar och vad som kommer efter det!

Vi alla åker hem på jullov om bara några dagar och tar lov och firar julen hemma så vi träffas inte igen fören till nyår då Swedish Cup startar och då kommer vi med flera uppdateringar om var vi gör och då är det 2016!

Så vi önskar er alla 
God Jul och Gott Nytt År

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar