tisdag 26 maj 2015

Scandinavien Cup 2015

Nu är vi hemma efter helgens äventyr i Danmark och vissa av oss har fått sova ut lite gran i alla fall ( de stackare som börja 8 i morse fick inte). Det har varit en bra helg med mycket skratt och MYCKET skytte. Tävlingen har gått till så att Sverige och Danmark har deltagit med 9 skyttar var. Så vi har haft 3 lag med 3 skyttar i varje och Danmark lika så. Det ena laget hette juniorer och de skulle vara under 19 år och de andra två lagen hette ungdomar och det skulle vara mellan 19-23 år. Våra lag så ut så här
Juniorer
Emelie J
Emelie Forsberg (Gullabo)
Joggy

Ungdom 1
Gabrielle (Gullabo)
Ida
Ludwig (Västerås)

Ungdom 2
Jojo
Andreas
Tobias Rossel (Gullabo)
Juniorlaget gick till final i alla grenar för de skyttarna hade en egen final vilket var jättebra. För de andra gällde det att bli topp 8 om du skulle gå till final. Danmarks ungdomslag hade inte många under 20 och vi hade bara skyttar under 20 så vi fick möta tufft motstånd. Alla lag sköt allt och alla sköt i samma klass, killar och tjejer sköt alltså mot varandra.

Den första tävlingsdagen var i söndags och vi hade bestämt dagen innan att vi skulle samlas 06.50 vid bilarna. Alla var redo att åka då utom vår tränare Johanna Fritzon som kom 10 minuter senare. Det finns en oskriven regel i denna gruppen att om du glömmer något så ska du sjunga och Johanna glömde ju tiden så det vara bara för henne att ställe upp i sång. Vi tyckte att hon skulle köra vinnar låten från lördagskvällen med det ville inte hon så det blev Bä Bä Vita lamm.

I söndags sköt vi en halvmatch och en 60 ligg plus finaler. Det krävdes 563 till final och det hade både Ida, Joggy, Andreas och Emelie.
Joggy och Emelie sköt i Juniorfinalen och där sluta Emelie 4:a och Joggy 3:a Deras lag sluta 2:a.
I Ungdoms finalen sluta Andreas 7:a och Ida 6:a och deras lag sluta 2:a.
Det var ganska kallt under förmiddagen men det blåste inte så mycket och senare under eftermiddagen titta till och med solen fram lite.
I liggen krävdes 608,9 till final och Ida som sköt 616 gick till final. Där sluta hon 8:a och deras lag sluta 1:a
I den yngre finalen åkte Joggy ut tidigt men Emelie sköt bra och sluta 3:a. Deras lag sluta 1:a.
På kvällen sedan var det lite grillkväll med hamburgare, korv och olika tillbehör. Det var väldigt gott.

Söndagen börja lika tidigt men denna gången var alla i tid, även Johanna som inte ville sjunga fler gånger denna helgen. 09.00 börja vi skjuta och denna gången var det en helmatch som gällde. Eftersom tjejerna inte gjort detta någon gång sköt alla vi pers!!
Även Joggy sköt pers på 1138. De sluta Joggy 3:a på hos juniorerna. Deras lag sluta 2:a
Idas lag sluta 3:a
Det var ingen final i denna grenen så när vi var färdiga packa vi ihop och körde hem. För att vi skulle hinna med båten som gick 14.20 så fick vi ta en prisutdelning superfort och vi fick äta lunch i bilen. Men vi han till båten utan problem. Denna gången skulle det ta 4 timmar att åka så vi bestämde oss för att köpa biobiljetter och kolla på bio under färden. Så vi och alla andra barn under 7 år såg filmen Home.
Ungefär vid 22.30 var vi i Sävsjö hemma igen, något trött men glada. Tack alla för denna helgen, det har verkligen varit roligt.

PS. för er som har följt oss på instagram under #SSVID2015 så betydde den Små Svenskar Vilse I Danmark 2015 och lite vilse var vi några gånger. DS.

1 kommentar:

  1. Alltid lika trevligt med att bli uppdaterad om vad som hände på och omkring Skyttegym i Sävsjö. Ett imponerade arbete som läggs ner med bloggen!

    SvaraRadera