måndag 24 november 2014

Skytteforum i Bromma

I helgen har det årliga Skytteforum ägt rum i Bromma. Ungdomsrådet i förbundet hade i uppdrag att anordna en ungdomsträff i samband med detta.
Jag (Malin), sitter med i ungdomsrådet, och skulle då vara på plats att representera dom. På plats fanns även vi, RIG Sävsjö, representerade av Alma & Sara.

Under helgen har det varit lite olika punkter på schemat, bla lite information från sektionerna och från förbundet. Så klart var en punkt ungdomsrådet och en RIG Sävsjö.
Ungdomsrådets punkt handlade mest om att presentera medlemmarna och lite grann vad som är vår uppgift.
RIG-punkten som Sara & Alma hade hand om resulterade i en riktigt bra presentation om hur det är att leva och gå på RIG i Sävsjö. Dom berättade bla om träningsupplägg och hur vi bor och vad vi gör tillsammans.
Hela helgen avslutades med en föreläsning av lerduveskytten Therese Lundqvist, som siktar på att skjuta OS i Rio. Hon pratade om hur man kan planera en säsong, det var en riktigt bra föreläsning och roligt att lyssna på hennes väg till framgång.
Och så har även den mycket fina titeln Årets Skytt utdelats under helgen. Det var viltmålsskytten Emil Martinsson som fick den titeln i år, speciellt grundat på hans framgångar under VM. Han var inte själv medveten om detta, så det var bara en bra överraskning som han fick under helgen.

Det var inte särskilt många ungdomar på plats, men vi var ett tiotal ungefär och vi träffades lite och pratade med varandra vid några tillfällen. Ett nyval till ungdomsrådet gjordes också, några avgick och några nya tillkom och roller byttes. Nu har vi en till representant från skyttegym med oss, Alma, blev invald för att sitta som representant i Pistolsektionen. Självklart vill vi ha andra med oss som inte går skyttegymnasiet, så om någon är nyfiken hör av er!

Helgen var bra och endel nytt har man lärt sig och många nya personer har jag träffat. Jag uppmuntrar fler ungdomar att komma till nästa år då varje distrikt får ha en ungdomsrepresentant med sig (om upplägget ser likadant ut om ett år).

Årets Skytt Emil Martinsson

Therese Lundqvist som föreläser

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Mitt namn är Kajsa Buckard och tränar samt tävlar aktivt för Rosersbergs Skytteförening Ungdom. Jag är intresserad av att veta mer ang. ungdomsrådet.

  Mejla gärna mig på:
  kajsa.buckard@arlandagymnasiet.se

  SvaraRadera
 2. Hej Kajsa
  Det kommer ett mail nästa med mer fakta.

  MVH Johanna Ungdomsrådet

  SvaraRadera