torsdag 8 maj 2014

Temadagar - skytte

Väl hemma från Hannover mjukstarta vi med bara en ynka dag i skolan innan det var dags för två fullspäckade temadagar.
Temat för dagarna och varit skytte och våra gäster var landslags tränaren Dick Boschman och våran sportchef Jonas Edman.
Vi började på tisdagen med lite information och introduktion med Dick. Vi fick lära oss vad som krävs för att bli en bra skytt och eftersom vi är så snälla delar vi med oss av våran hemlighet.
För att bli en bra skytt behöver du vara smart och för att mäta det finns det två test
1. du ska kunna skriva dit namn
2. du ska kunna 1+1=2
Kan du det kommer det gå bra i din karriär.
Efter det gick han igenom lite grunder med stående luftgevär först i teori och sedan i praktik.

På eftermiddagen flyttade vi 50 meters skyttar till a-hallen och luftskyttarna stannade kvar med en uppgift att jobba med. Nu var det dags för ligg och knä och vi började på samma sätt som med luften med teori sedan praktisk. Medans vi sköt fick vi lite tips och hjälp. Men vi har inte bara skjutit utan en hel del teori har vi hunnit med oxå.

På onsdagen fortsatte vi att skjuta och avslutade sedan förmiddagen med lite småtävlingarna i de båda hallarna. Sen var det dags för Edman att gå igenom vindträning och vapenvård. Dick gick ignom hur viktigt det är med efteriktning.
Innan vi avslutade körde vi ett skyttepass till.

Vi tycker alla att dessa 2 dagar har varit väldigt lärorika och roliga. Vi har fått många bra tips som vi kommer ta med oss i framtiden.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar