fredag 9 maj 2014

Hannover!

Tisdag:
Resan började med att försöka få in all packning i bussarna och runt kl.5 hade det pusslats klart och vi var på väg. Resan flöt på bra och rätt som det var var vi i Tyskland och det var dags för lunch. Efter ett tag till på vägarna var vi äntligen framme. De som ville träna fick göra det och sedan bar det av för incheckning på hotellet.

Onsdag:
Första tävlingsdagen om man heter Johan Roslund, för han var det dags för fripistol och han fick ihop 510. För resten av oss var det träning som gällde, både på 50m och luft. 50m träningen var dock en aning begränsad då det är väldigt mycket skyttar på väldigt lite tid som vi träna.

Torsdag:
Dags för ställningsmatcherna som höll på från tidig morgon till sen eftermiddag. Flera nöjda skyttar bl.a. Anna som sköt pers på 540 och Emelie som slutade på 562. Ida var väldigt nöjd över sin knäserie men slutade än en gång på 559. Syskonen Klemmedsson lyckades inte riktigt denna dag. Mattias var nöjd med sina 1113. Andreas fick ihop1104 och Johannes vet vi inte riktigt vad han slutade på.
Även pistolskyttarna var i farten, Johan sköt sin luftmatch men var inte alltför nöjd efteråt. Nöjd var inte heller Jonas efter sin match, vad de nu var han sköt ;)
På kvällen efter att alla skjutit och tränat gjorde vi vårt årliga besök på kinarestaurangen och åt oss riktigt mätta och belåtna av buffén.

Fredag:
Dags för alla luftgevärsskyttar att äntligen tävla. Många glada och relativt nöjda skyttar och några lite mindre. Bäst gick det för Nattis som med endast en liten rackans tiondel missade finalen på 412.2. Av killarna så lyckades Nagge bäst och fick ihop 606.8. Men helt utan svenskt i finalen blev det inte. Vi hade ju med oss vår föredetting Marcus som visade var skåpet skulle stå och slutade som 3a.
Även Alma skaffade sig en bronsmedalj i lag efter att ha skjutit pers i spirtpistol och var väldigt nöjd. Sara vet jag inte hur det gick för.

Lördag:
På gevärssidan var det idag dags för 60ligg för alla utom stackars Johanna som fick den härliga turen att skjuta morgonen efter banketten. Det gick riktigt bra för Mattias som fick 610.6 och Ida sköt riktigt bra den sista halvan och sluta på 613.5. Ida tog i lag tillsammans med Sarah och Gabriella brons. Lagmedalj tog även denna dag Alma, fast denna gång i luft och av en ädlare valör, silver. Även Jonas sköt idag och han var helt okej nöjd men lyckades i alla fall gå vidare i europa cupen i grovpistol så så illa kan det ju inte varit. På kvällen sedan var det på med finkläderna och fixa till sig bäst man ville för nu var det dags för banketten. Mat, prat och lite dans hans med under kvällen/natten.

Söndag:
Sista dagen, idag var det bara Johanna som skulle skjuta sin liggmatch och Jonas sin europacup innan vi än en gång skulle försöka pussla in allt i bussarna. Denna gången med en skytt till! Johanna slutade på 599.0 och Jonas gick det inge vidare för.
Vid halv ett tiden var vi inräknade och inpackade och satte kursen mot Sävsjö. Det flöt på bra ända fram till första förjan där endast Pauls buss kom med den första. Men efter en liten väntan i Helsingör var vi åter samlade och vid tiotiden var vi tillbaka i Sävsjö.

Det var som vanligt en kul och givande resa och förutom skytte så har vi hunnit med att se oss runt lite, testa olika matställen och shoppa. Det är så man redan längtar till nästa Hannoverresa! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar