måndag 3 februari 2014

Skyttiaden Regionsfinal

I lördags avgjordes Skyttiadesn regionsfinal över hela Sverige. Skyttiaden är en tävling som Sveriges alla ungdomar mellan 9-25 år får skjuta.  Föst skjuter man en föreningsomgång, följt av en distriktsomgång och de som går vidare därifrån får skjuta en regiosfinal. De som i sin tur går vidare från regionen får skjuta en Riksfinal i Eskilstuna i mars.

I region syd ( Halland, Skåne,Småland,Blekinge) hade vi många skyttar på plats. Tävlingen avgjordes på Wendesbanan i Kristianstad. Först ut har vi grabbarna grus i L17, Johannes, Oscar K och Jogmark.
Jogmark var bäst för dagen och blev 4:a  klassen på 402,6 och är därmed vidare till riksfinal.
Oscar sköt 393,2 och blev 9:a och Johannes hade tyvärr lite vapen strul under matchen men fick ihop 393,1 och sluta på en 10:de plats.

I L20 hade vi tjejerna, Jag, Emelie och Michaela.
Michaela vann i klassen på 411,9 och Emelie blev 4:a på 407,2.  Jag sköt 399,2 och blev 8:a.

I region öst som sköt sin final i Eskilstuna hittar vi Nattis, Gotland och Michelle.
I L17 vann Gotland på 402,6 och Michelle sköt lite mindre bra och gick tyvärr inte vidare.
I L20 vann Nattis på hela 413.1!!!!  2 klassegrar i region öst alltså, inte illa.

I Region väst som sköts i Hällefors hade vi Anna, Louise, Naggy och Ida H på plats.
I L17 vann Louise på 412.9 och är vidare. Anna och Ida hade en lite mindre bra dag och gick inte vidare.
I L20 sköt Naggy men även han hade inte någon toppendag och gick inte vidare.

Så till Riksfinal har vi Nattis, Michaela, Emelie, Jogmark, Gotland och Louise.