onsdag 5 februari 2014

Landskamp i Finland

I helgen medan de flesta av oss befann oss på någon av regionsfinalerna i skyttiaden eller i Sävsjö på pistoltävling så var Ida A. och Johan ända borta i Finland.
Det var nämligen dags för den årliga landskampen i falling target mellan Finland, Sverige och Danmark som tog plats i finska Ekenäs. Varje land skickar 4 gevärsseniorer, 4 gevärsjuniorer och 4 pistoljuniorer. Tävlingen består av en induviduell tävling och en lagtävling.
Ida och Johan lämnade Sävsjö i torsdags morgon och efter några timmars stopp i Stockholm, en nattfärjetur på 11timmar och ytterligare en bilfärd var de tillslut framme klockan 10 (finsk tid +1h) på fredags morgonen. Fredagen bestod av bl.a. träning och bowling.
På lördagen var det dags för den individuella tävlingen där båda två var nöjda, Ida med sina 32träff i grunden och Johan på 30. I finalen råkade Johan på Vendela i kvarten och fick se sig utslagen mot den som kom att bli vinnaren. Ida lyckades inte riktigt få till det och tog sig inte vidare till kvarten. På kvällen var det sen dags för bankett.
Söndagen bestod av lagtävlingen där Ida än en gång sköt bra, 33träff. Även de två andra juniorerna i seniorlaget sköt bra och de var endast 5p från guldet. Johans lag gick det bättre för, även om Johan själv inte var så nöjd med sina 25träff så kammade de hem guldet.
Efter prisutdelningen hade de rätt mycket tid innan de skulle åka så de passade på att åka lite i pulkabacken utanför skjuthallen. De hann även med att träna lite och byta skyttegren med varandra innan de skulle äta och bege sig. Ungefär vid 12tiden på måndagen var de tillbaka, trötta men glada efter en mycket rolig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar