tisdag 21 mars 2017

Junior-SM i Luftgevär

I helgen så gick Sportskytte-SM uppe i Vindeln. Förra året sköt några av oss Riksfinal i Skyttiaden där, men nu var det dags för ett SM. Det var Ramselefors Skytteförening som anordnade tävlingen, vilket sköttes väldigt bra enligt oss skyttar.

Vi hade ingen gemensam skjuts från Skyttegym, men Paul och Leif flög upp för att marknadsföra skolan, samt stötta eleverna som tog sig upp för att skjuta. Vi elever tog oss upp med tåg och bil och trots lång resväg, så var det värt för många av oss.
Väl uppe i Vindeln representerades Skyttegym av åtta skyttar. Isabella, Albin, Andreas, Martin, Angelica, Moa, Emilia och Isabelle.

På lördagen så sköts Junior-SM, där vi alla sköt, förutom Nagge som är senior. Damjuniorerna sköt i de två första skjutlagen, och till final hade vi tre skyttar från Skyttegym. Isabelle vann grundomgången med 415,5, följt av Emilia på 410,2, samt Angelica på 406,8.
Moa och Isabella sköt 401,7 respektive 404,3 i grundomgången.

I finalen så var det spännande i slutet, när Isabelle och Emilia stod kvar ensamma de två avgörande skotten. Men Emilia vann Guldet med 0,3 poäng framför silvermedaljören Isabelle. Angelica slutade på en sjunde plats, vilket är riktigt bra!

Albin och Martin sköt båda en grundomgång som räckte till final. Albin sköt 609,0, med en tuff start första halva serien, men med en bra återhämtning sista 30 skotten.
Martin började sin match riktigt bra och slutade på 607,8.

I finalen så slutade Martin på en åttonde plats, medan Albin sköt på bra, och lyckades nå första platsen efter 20 skott. Han höll i bra sista 4 skotten, och slutade med Guldet i handen!

Stort Grattis till våra Svenska mästare, Albin och Emilia! 

Grattis till finalplatserna Martin och Angelica och grattis Isabelle till Silvermedaljen!

En fokuserad Albin i finalen. 

En glad Emilia efter sin vinst i finalen! 

Angelica innan juniormatchen.

Martin och Albin i juniormatchen. 

Martin (längst bak) Albin (tredje skytt framifrån) i finalen. 

Isabelle på andraplatsen, Emilia högst upp på pallen, Angelica på en sjundeplats. 

Albin i mitten, vinnaren av juniorfinalen. 

Albin högst upp på pallen.
Isabella innan matchen. 

Tre nöjda tjejer efter finalen! 
Från vänster: Isabelle, Emilia och Angelica
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar