måndag 6 oktober 2014

Sista korthållstävlingarna

Då var de sista korthållsävlingarna för året över och vi kan nu lägga geväret på hyllan i några månader och satsa fullt ut på luftgevär. Redan nu i helgen är det den första lufttävlingen för säsongen, månadstest i Söraby där tjejerna skjuter på lördagen och killarna på söndagen. Men mer om detta kommer.

I lördags avgjorde Elitserie finalen i Eskilstuna och 3 skyttegymare hade tagit sig vidare. Det var Jojo i K20 och Johannes och Mattis P i K17. Killarna var först ut och sköt båda 287 och tog sig precis vidare till final. Väl i finalen spurta Mattias och tog ett silver. Johannes sluta 4:a. Grattis Mattias !!

Jojo sköt i det näst sista laget och fick ihop 268 och gick in som 4:a i finalen. Hon låg länge 3:a men när det var 4 skott kvar tappa hon lite och sluta 5:a i den mycket jämna finalen.

Söndagen fortsatte med Riksfinalen i korthållscupen som också avgjordes i Eskilstuna. Ida med lag (team Jönköping) och Jojo och Oscar med lag (team Christianstad) var kvalificerade att skjuta finalen.
Ida inledde med 195 och Oscar fick 194 poäng i liggande. Jojo inledde stark med 100 i liggen och fick 185 poäng i ställning. Efter grundomgångarna låg Jönköping 1:a och Christianstad delad 2:a. Väl i finalen fortsatte Ida bra men Oscar tappa något och laget sjönk.
Ida tog ett individuellt silver,
I ställningsfinalen börja Jojo bra men sköt sämre på slutet och fick ett individuellt brons.
Team Jönköping blev 2:a i Korthållscupen och Christianstad sluta 4.a.

Stort Grattis till den fina resultaten och placeringarna. Nu ser vi fram emot en härlig luftsäsong.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar