torsdag 23 oktober 2014

Födelsedagar & Våffelkväll på Mejjan

I tisdags fyllde våran egen Ida H år, hela 17 år. På kvällen bjöd hon på tårta tillsammans med Emilia som fyllde år igår. De bjöd på en väldigt god marängtårta med cocopops och hallon. Det kanske låter som en konstig kombination, men alla tyckte det var gott och fikat var uppskattat.
Grattis Ida och Emilia!!

Igår kväll var det dags för en av våra temakvällar igen som våran "husmor" Arne tillsammans med sina kollegor, fältarna Anna och Alexandra hade fixat.
Den här gången stod det våfflor på menyn. Och denna menyn höll till på Sävsjös ungdomsgård Mejeriet, eller Mejjan som det brukar kallas. Det var en ny plats att upptäcka för många utav oss, då nästan ingen hade varit där tidigare.
Efter att fysen var slut så var det dags att gå hem och duscha och äta lite middag, om man nu ville äta innan våfflorna. Några passade på att spara hungern till att äta många våfflor medan en del av oss valde att få dom som en efterrätt.
Klockan 18.00 var vi inbjudna att komma så runt klockan 6 började vi att gå från boendet mot mejjan. På plats fanns våra fältare med ingredienserna färdiga och det var dags för oss att hjälpa till att grädda dom och vispa grädde innan vi kunde äta dom. Man kan ju inte alltid få allt serverat på bordet, eller? ;)
Under tiden vi väntade på att dom skulle bli klara att ätas så fanns det möjlighet att prova på lite olika aktiviteter, så som klättra på klättervägg, spela sällskapsspel och tv-spel, eller som några få valde att göra, plugga.
När våfflorna var klara att ätas så avbröt de flesta sina aktiviteter och åt våfflor. Det var mycket gott tyckte vi alla! Alla åt olika många, antingen några få eller så att man inte längre hade koll på antalet, men våfflor blev det över ändå.
Eftersom att Emilia fyllde år i går så passade vi även på att fira henne med sång och så självklart så fick hon ju firas med att äta våfflor också, men fikat bjöd hon på i tisdags tillsammans med Ida H.

Mycket roligt hade vi under kvällen och många skratt hördes i lokalen.

Födelsedagsbarnet Emilia

Det kan vara lite svårt att klättra i början...

...Men till sista klarar man av det själv :D

BiljardspelarnaSången för födelsedagsbarnet


En riktig mästare på att klättra


Våra fältare


Här leker dom DJ:s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar