tisdag 26 augusti 2014

Tävlingsdagarna

Fredagen började med att vi åkte ut till 50m banan för att träna ligg. Killarnas morgon va tidig medan vi tjejer fick sova en liten stund till. Banan var fin och det hela va som en liten söt by. Blåsigt var det och det gällde att ha koll på vimplarna. Siusen vi sköt på var kanske lite stenålders, men juryn slapp ju sitta still i finalerna i alla fall, då de fick gå från tavla till tavla och rapportera resultatet. De hade även laddat upp med ett helt gäng funktionärer som behövdes för att ställa om till provskott/match mellan ställningarna i helan och halvan.
Tillbaka till fredagen nu, efter att med mycket små marginaler klarat klädkontrollen och tränat så var det på eftermiddagen dags att bege sig tillbaka till pälsfabriken. Killarna sköt först och det slutade med 2 finalplatser och ett fint lagguld. För tjejerna sedan gick det inte riktigt så bra och det blev ingen svensk i final där. Väl efter att Marcus briljerat i finalen och tagit hem guldet åkte vi för att äta och resten av kvällen spenderade jag, Ida och Nattis med några av pistolskyttarna. Louise åkte med Paul, som varit där över dagen, tillbaka till Sverige för att ta igen sig innan skolan började.

Lördagsmorgonen startade som vanligt killarna och sedan framåt tio var det vår tur. Tyvärr gick det inge vidare för varken mig eller Ida. Glädjande nog tog Sverige några medaljer genom Mattias och Gabriella, silver resp. brons. Efter prisutdelningen där vi svenskar helt klart var bäst på nationalsången åkte vi till köpcentret för att äta och handla innan ställningsträningen. Jag och Ida körde på stå och knä och sedan var det bara att fort som attan plocka undan och byta om. En timme hade vi på oss från de att träningen tog slut till att vi skulle lämna vandrarhemmet för att åka till banketten. Det bjöds på mycket god mat och efterrätt och vid det svenska bordet hade vi väldigt kul i alla fall. Med tanke på att vi skulle upp tidigt och skjuta dagen därpå lämna vi banketten tidigt.

På söndagen stod klockan på 06.15 och allt skulle packas ihop, frukost skulle ätas och sedan ut till skjutbanan. Strul med buss gjorde att vi fick vänta 45 min med att få skjuta och hela dagen blev mycket längre. För oss damjuniorer fungerade det inte som det skulle men 3 killar till final hade vi och en bronsmedalj i lag tog de hem. Efter final hade Sverige genom Marcus plockat ännu ett brons. Så fort prisutdelningen var över begav vi oss mot svensk mark. Ett matstopp på donken och några timmars minibussåkande senare var vi tillbaka i Söraby och sa hejdå till varandra innan vi åkte åt olika håll. Micke skjutsade upp oss och vid tiotiden var vi tillbaka i Sävsjö. Trötta och glada efter en mycket rolig resa med riktigt mycket skratt.

Vill ni läsa mer så står det på gevärssektionen hemsida.


En liten del av anläggningen där 50m banan låg, dock inte med på bilden.

Det vinnande luftlaget!   


Flagghissningen sista dagen skedde inomhus ;)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar