fredag 3 juni 2016

Grillning och Grattis

I tisdags hade vi grillning på kvällen. Det var hamburgare och korv på menyn och efter grillningen var det dags att leka.

Vi delades upp i tre lag, det blev våningarna och plus lite andra då det va en våning som va väldigt få.
Först började vi med att kasta stövel. Men för att göra det svårare skulle vi kasta stöveln mellan benen och över ryggen så att den kom framåt. Några var riktigt vassa på det medan andra inte riktigt fick in svingen.
Potatisrace var nästa på agendan med en liten twist. Om man tappade potatisen så fick en annan i laget springa fram och lägga upp potatisen på skeden igen.
Sedan va det dags att leta potatis i gräsmattan. Med papptratt framför ansiktet med endast ett litet hål i skulle lagkompisarna lotsa dig runt och tala om för dig var potatisen låg. Det var aningen tidspress då det fanns tio potatisar och vi var tre som skulle leta potatisar samtidigt. Alla i laget skulle göra det och det var väldigt roligt att titta på då alla så ut som yra och förvirrade höns.
Sist men inte minst var det dragkamp. Och inte så konstigt så vann det lag med flest killar.
När poängen var räknade stod det klart att det var oavgjort mellan Pauls Änglar och Kalmars lag. Så det blev en skiljeomgång. Båda lagen fick välja var sin gren som man skulle tävla i. Kalmars lag tog dragkamp och Änglarna tog stövelkastning. Efter dragkampen ledde Kalmars lag vilket betydde att Pauls Änglar behövde vinna stövelkastningen med 2p. Och det gjorde dem med nöd och näppe.

Efter alltihop så passade Ogge på att bjuda på födelsedagsfika eftersom att han hade fyllt 19 på måndagen. Så vi säger grattis grattis till honom och tackar och bockar för fikat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar