onsdag 27 april 2016

Europaen youth league

I helgen hade vi inte bara skyttar i Furulund utan även i Finland. Isabelle och Emilia åkte nämligen på EYL som gick i Kisakallio.

Tjejerna åkte redan på torsdagskvällen, sov över i Söraby och åkte på fredagsmorgonen till Arlanda från Ronneby. På Arlanda mötte de upp sin tredje lagmedlem Alexander och pistol laget. I Helsingfors blev de upphämtade tillsammans med norskarna med buss som körde dem till idrottscentret i Kisakallio.

På fredagseftermiddagen var det PET-träning och efter PETen blev Emilia intervjuad av ett kamerateam som hade både live-streaming och intervjuer under hela helgen. Träningen följdes upp av bankett på kvällen.

Lördagen började med frukost vid 7 och första matchen var mot Estland och den startade kl 9. Matchen gick bra och Isabelle, Emilia och Alexander var väldigt jämna. Isabelle och Alexander sköt 411.7 och Emilia 411,1. De vann mot Estland med 22-2.

Nästa match var mot Polen vid kl 14. Matchen gick bra även om Emilia hade det lite kämpigt. Emilia sköt 406,0, Alexander 410,7 och Isabelle 414,0. De vann mot Polen med 18-6.

På söndagen var det åter igen frukost vid 7 och första matchen var denna gången mot Norge. Det gick kämpigt för Alexander och Emilia i duellerna och de var ingen stor marginal mellan den som vann. Emilia sköt 410.5, Alexander 408,7 och Isabelle 415,0. Tyvärr förlorade de matchen med 10-14 till Norge.

Sista matchen var avgörande om de skulle gå vidare till finalen i Italien. Matchen var mot Finland och den var väldigt jämn. Så jämn den kan bli i poäng. Det blev oavgjort 12-12. Emilia sköt 407,1 och vann 2 av sina dueller, Alexander sköt 408,4 och vann inga av sina dueller då han tyvärr låg 0,2 under nästan varje gång. Isabelle sköt 416,9 och vann alla sina matcher. Det blev särskjutning och det blev bara mer spännande. Isabelle vann sin särskjutning med minsta möjliga marginal, 10,0 mot C.Frimans 9,9. Men desto mer spännande var det för de andra två. Det blev lika för både Alexander och Emilia. Alexander och M. Palo sköt 10,0. Emilia och S. Långström sköt båda 8,9. Alla utom Isabelle och Friman fik skjuta ytterligare ett särskjutnings skott. Denna gång vann M. Palo över Alexander med en 10,2 mot Alexanders 10,1. Emilia däremot vann mot S.Långström med 9,2 mot hans 9,0 vilket säkrade svenskarna en plats i finalen i Italien som går i Oktober.
I och med vinsten mot Finland så vann dem hela "gruppen" och åker till Italien som bästa laget från norra regionen.

Så vi grattar Emilia och Isabelle till bra resultat och biljetten till Italien. Och så hoppas vi att det går bra där också!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar