söndag 1 februari 2015

Landskamp i Falling Target

Det har varit en händelserik för skyttegym med skyttar på många olika håll, bland annat i Skåne och i Eskilstuna. Vi har även haft skyttar på Öckerö som har försvarat de blå/gul färgerna under årets Landskamp i Falling target. Från skolan hade vi Andreas, Emilia, Lollo och våran pistolskytt Johan. Landskampen går mellan Sverige och Finland och skjuts både på gevär och pistol.

Dessa 4 tillsammans med resten av det svenska laget åkte i fredags till Öckerö för att börja med Pet-träning. På vägen mellan Sävsjö och Göteborg gjordes det ett antal olika stopp för att plocka upp en del skyttar på vägen. På lördag morgon började började tävlingen på allvar med den individuella tävlingen och våra skyttar fick följande...

Emilia 36 träff
Lollo 35 träff
Andreas  32 träff

Andreas sköt i Seniorlaget och tog ett silver i finalen och vann gjorde lagkompisen Isabell Edman från Jönköping.
I juniorfinalen var ingen av tjejerna på pallen.
Lördagen fortsatte sedan med en lite jippotävling som har lite Youthleaug still och där vann både det svenska junior och seniorlaget över Finland. Tävlingen går ut på att man skjuter 10 skotts matcher mot varandra och under dessa matcher fick Lollo ihop fina 415,9 !!
Vill ni läsa mer kan ni titta här

Under söndagen sköts lagtävlingen. Även där vann båda de svenska lagen och fick ta hem 2 guld till.
Stort Grattis 

På pistol sidan fick Johan under första dagen ihop 34 träff. Juniorlaget som Johan ingick i tog även dom ett guld i lagtävlingen. Vill ni veta mer kan ni läsa här

Hela det svenska gevärslaget har under helgen bott på ett vandrahem ute på Öckerö som tydligen hade varit lite si sådär, det hade varit lite struligt med mat och annat som hade dragit ner betyget lite. Pistolarna bodde på skjutbanan som har ett jättefint loft med sängar och annat och finskarna  hade bott på hotell. Men trots vissa logistrul hade våra skyttar roligt och sköt väldigt bra.
                    Johan skjuter match
                     Lollo laddar om
               
               

                          Pistollagen
                                  Gevärjuniorerna

                                     Pistoljuniorer


                                                            Gevärsseniorer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar